
Foot-tastic naleśniki jagodowe Barefoot
Featuring
Cabernet Sauvignon

Foot-tastic! Naleśniki! A do nich czarne jagody i Barefoot Cabernet Sauvignon
Składniki
- 200 g czarnych jagód
- 1/2 szklanki wina Barefoot Cabernet Sauvignon
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 1/4 szklanki galaretki z czerwonej porzeczki
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki zimnej wody
- 12 naleśników
- 2 łyżki zimnej wody
- Cukier puder
- Bita śmietana
Jak to zrobić
- Umyć czarne jagody.
- Do rondelka wlać wino, sok pomarańczowy i dodać galaretkę. Doprowadzić do wrzenia.
- Rozpuścić mąkę pszenną w zimnej wodzie. Dodać do gotującego się sosu. Natychmiast zgęstnieje. Odstawić z ognia.
- Do sosu dodać czarne jagody.
- Każdy naleśnik posmarować 2 - 3 łyżkami sosu z jagodami.
- Naleśniki zrolować, umieścić w naczyniu wysmarowanym masłem.
- Skropić masłem. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika oprószyć przesianym cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną.