Photo of Foot-tastic naleśniki jagodowe Barefoot

Foot-tastic naleśniki jagodowe Barefoot

Foot-tastic! Naleśniki! A do nich czarne jagody i Barefoot Cabernet Sauvignon

Składniki

  • 200 g czarnych jagód
  • 1/2 szklanki wina Barefoot Cabernet Sauvignon
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1/4 szklanki galaretki z czerwonej porzeczki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 12 naleśników
  • 2 łyżki zimnej wody
  • Cukier puder
  • Bita śmietana

Jak to zrobić

  1. Umyć czarne jagody.
  2. Do rondelka wlać wino, sok pomarańczowy i dodać galaretkę. Doprowadzić do wrzenia.
  3. Rozpuścić mąkę pszenną w zimnej wodzie. Dodać do gotującego się sosu. Natychmiast zgęstnieje. Odstawić z ognia.
  4. Do sosu dodać czarne jagody.
  5. Każdy naleśnik posmarować 2 - 3 łyżkami sosu z jagodami.
  6. Naleśniki zrolować, umieścić w naczyniu wysmarowanym masłem.
  7. Skropić masłem. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
  8. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć przesianym cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną.