Wiosenna Sangria
Featuring
Pink Moscato
Sangria rozkręci każdą wiosenną imprezę. Niezastąpiona do potraw z grilla. Spróbuj naszego najnowszego przepisu na pyszny wakacyjny koktajl pełen wiosennego słońca.
Składniki
- 1 butelka (750 ml) schłodzonego Barefoot Pink Moscato
- 2 szklanki wydrążonych kulek z arbuza
- ¼ - ½ małego schłodzonego arbuza bez pestek zblendowanego do otrzymania 470 ml soku
- 60 ml soku z limonki
- 100 ml syropu cukrowego – więcej albo mniej w zależności od tego, czy arbuz jest słodki
Jak to zrobić
- Przekroić arbuz na pół
- Wydrążyć za pomocą odpowiedniej łyżeczki dwie szklanki kulek
- Umieścić kulki w dzbanku i odstawić
- Usunąć pestki z drugiej połowy arbuza i pozostały miąższ pokroić na kawałki
- Umieścić kawałki arbuza w blenderze i zblendować je na gładką konsystencję (kontynuować aż do uzyskania 470 ml soku)
- Przelać 470 ml soku do dzbanka z kulkami
- Dodać sok z limonki i Barefoot Pink Moscato
- Dodać syrop cukrowy
- Schłodzić przed podaniem
- Podawać sangrię na lodzie i z kulkami arbuza.